"A" tým v 1.kole Extraligy družstev neoslnil

12.09.2016 17:35

Jako poslední z našich týmů vstoupily do sezóny 2016/2017 i naše "Áčka" ve smíšené a seniorské extralize. Oba týmy se musely vyrovnat s citelným oslabením, když už na začátku roku odešel lídr a kapitán týmu Martin Ječný (za již dříve přestoupivším K. Molnárem do bundesligového BGC Hardenberg Pötter), na konci minulé sezóny také Milan Lipmann, dlouholetá opora týmu a bývalý úspěšný reprezentant ČR, oznámil, že v nejbližší době z osobních důvodů hrát nebude, a do třetice, benjamínek týmu, ale současně i jeho naděje, Radovan Struhár, nemohl na Grand Prix do Chebu s týmem přijet. A tak si oba týmy musely vystačit se svými stabilními hráči (M. Říha, J. Vozár, R. Tupý, E. Molnárová, Z. Majkus, M. Skoupý a Milan Ječný. Seniorský tým hrál ve složení J. Vozár, Milan Ječný a Petr "Píďa" Fríd.

 

Tréninkové výsledky napovídaly, že naši hráči mají dobrou formu a mohou pomýšlet na nejvyšší příčky. Chebský minigolfový areál je mezi hráči velmi oblíbený, a tak nebylo divu, že se turnaje zúčastnily všechna přihlášená družstva. Průběh turnaje pak potvrdil současnou dominanci MGC Olomouc, v jehož kádru je většina současných či bývalých reprezentantů České republiky, a předvedl, že nehodlá  vyklidit svou pozici, když opět nedal svým soupeřům žádnou šanci a s přehledem si po třech okruzích došel pro plný bodový zisk. Na druhé místo se po skvělém výkonu vyhoupl tým MGC Hradečtí Orli, který o pět úderů porazil naše "Áčko" a o další dva údery zpět pak zaostal GC 85 Rakovník. Na sestupových pozicích skončila družstva z Bystřice pod Hostýnem a MGC Jedovnce. Ani seniorskému družstvu se nepodařilo získat dobré umístění, když skončilo na předposledním místě před 1.MGC Děkanka, za vítězným Rakovníkem, druhými Hradeckými Orli a třetí Olomoucí.

 

Letošní rok tak pro naše týmy vesměs končí, ve hře ještě bude "B" tým seniorů na Bohemia Tour Radotín, a pak už bude následovat dlouhá zimní přestávka. V té jistě naši hráči budou pilně trénovat, aby na jaře prokázali svou dobrou formu a zlepšili svá umístění ve svých ligách.

 

Kompletní on-line výsledky k nahlédnutí: synergyesports.com/laker/Grand%20Prix%20Cheb%202016/result.htm

 

autor: JVTP