Jarní část extraligy začala na krytém hřišti v Brně

05.04.2016 14:59

Po dlouhé zimní přestávce vstoupil, tuto neděli, "A" tým SK Tempo Praha do jarní části soutěže s dvoubodovým náskokem na MGC Olomouc, jako na svého největšího konkurenta v boji o titul. A i když z týmu v zimě přestoupil do německé Bundesligy Martin Ječný, hráči "A" týmu byli připraveni bít se o každý míček, o každý úder, čemuž odpovídala i poctivá příprava na turnaj.

Průběh samotného turnaje potvrdil očekávání, že MGC Olomouc bude na moravské půdě velmi dobře připraven a od začátku se pohyboval v popředí tabulky. Za to našemu týmu se úvodní okruh moc nevydařil a bylo jasné, že se v dalším průběhu turnaje musí hodně moc zlepšit, pokud nebude chtít odjet z debaklem. Což se také stalo, a i díky slabším chvilkám hráčů MGC Olomouc, se "A" tým Tempa dotáhl na rozdíl několika úderů. Před posledním okruhem ztrácel na vedoucí celek hratelných pět úderů.

Finiš se našemu týmu ale vůbec nepodařil. I když ne tak docela. Martin Skoupý, Zdeněk Majkus a Eva Libigerová zahráli špičkově, zbylým třem členům týmu se ale napodobit své kolegy nepodařilo. Bohužel navíc Hradečtí Orli zahráli svůj nejlepší turnajový výkon a sebrali Tempu ještě půl bodík za shodný celkový výkon a dělené 2. a 3. místo. Tím se MGC Olomouc dostal v průběžné tabulce do vedení o půl bodu před Tempo. Na třetím místě zůstává GC 85 Rakovník.

I když takováto prohra může mrzet, na druhou stranu jsme se přesvědčili, že i v této sestavě můžeme s obhájcem titulu hrát v sezóně rovnocennou roli. Což se může ukázat hned v dalším extraligovém kole, 8.května v Hradci Králové.

Na závěr je nutno ještě vyzdvihnout fantastické výkony našich hráčů. Martin Skoupý celý turnaj vyhrál s výkonem 79 úderů na čtyři okruhy, což dává skvělý průměr 19,75 úderu na jeden okruh. Třetí místo pak obsadil jen o dva údery hůř hrající Zdeněk Majkus s průměrem 20,25 úderu. V ženách Eva Libigerová skončila na druhém místě s výkonem 84 úderů, což dává průměr přesně 21 úderů.

Věřme, že v Hradci Králové i zbylí členové týmu najdou svou formu a připojí se tak ke svým úspěšným spoluhráčům.

 

Kompletní výsledky z turnaje k nahlédnutí na tomto odkaze: www.minigolf-futurum.cz/1gp2016/result.htm

 

autor: JVTP