"A" tým šlape dál na vítězné vlně

16.05.2018 06:21

Po vítězství na Oáze jsme byli zvědaví, co naše "áčko" předvede v Holešově. Silná a v posledních letech téměř neporazitelná Olomouc začíná mít již vážné trhliny v jejich, jinak silné, obraně titulu z posledních let.
Jelikož holešovské hřiště bohužel nebylo zpřístupněno k tréninku, byli jsme plni očekávání, jak s našimi hráči slabší příprava na turnaj zamává. Na druhou stranu, podmínky byly pro všechny týmy stejné, a tedy pouhé dva dny oficiálního tréninku na přípravu na turnaj. Naši hráči vše ale vzali velmi zodpovědně a udělali maximum k využití jim svěřeného času na trénink, když v pátek vyráželi z Prahy již v 5:30 ráno. V sobotu taktéž vyrazili na hřiště v brzkých ranních hodinách. Tréninkové výsledky napovídaly, že bychom mohli očekávat velmi slušný výsledek, otázka pouze byla, zda tréninkovou píli dokážou hráči prodat i v turnaji.
Již po prvním kole bylo jasné, že o vítězství se odehraje další velká bitva. Olomouc se ujala vedení o pouhý úder před naším "áčkem".
Po druhém kole dokázala vedení navýšit již na šest úderů a s našimi to nevypadalo dobře. Olomouc nasadila laťku opravdu vysoko a zdálo se, že nebudeme stačit. 
Třetí kolo ale našim vyšlo skvěle. Olomouc poprvé vážněji zaváhala a naši dokázali Olomouci nadělit jedenáct úderů. Rázem jsme byli ve vedení o pět úderů a zbývalo už jen rozluštit hádanku, zda našim bývalým "výletníkům" náskok pěti úderů bude stačit do posledního okruhu. A stačil!
Olomouc se už ze zkaženého třetího okruhu nedokázala vzpamatovat, dále chybovala a naši si kvalitním výkonem z poslední okruhu dokázali vítězství pohlídat a navíc ještě navýšit náskok na 10 úderů.
Pro náš klub je další vítězství velká vzpruha. Dokázali jsme, že vítězství na Oáze nebylo nahodilé a jsme schopni vítězit i na moravské půdě. Po dlouhých letech vedeme tabulku a zbytek sezóny je jen v našich rukách.
Na vítězství se velkou měrou podílel i Michal Říha, který vyhrál celý turnaj a nebýt nepovedené poslední dráhy v posledním okruhu, dokázal by zahrát i pod magických 80 na čtyři okruhy. Tak příště.
Pochvalu si ale zaslouží celý tým, který viditelně změnil přístup k přípravám, zásadně zlepšil morálku a projev celého týmu.
Také nesmíme zapomenout na vypůjčeného Adama Doležálka, který svým kaučováním bezpochyby pomohl k vítězství.
Nezbývá nám než pokračovat v nasazeném úsilí, věřit v to nejlepší a v Radotíně předvést další skvělý výkon. A jak vyjadřovala naše fotka z minulého turnaje "Yes! We're BACK"! Tak ano, opravdu už jsme zpátky a budeme chtít vyhrávat dál, protože takové Tempo je, vždy chce být vítězem!

 

Celkové výsledky on-line zde: https://www.minigolf-futurum.cz/2018GPHolesov/result.htm

 

autor: MJ