Po pěti letech je titul znovu na dosah!

17.06.2018 21:11

Náš "A" tým zatím na jaře předvádí neuvěřitelnou jízdu!
Tento víkend proběhlo další kolo extraligy, kde naši hráči předvedli zřejmě nejlepší výkon letošní sezóny, pokořili týmový rekord hřiště a naši dva hráči zahráli individuální rekord hřiště. Ale pěkně popořádku.
Z prvu bych rád vyzdvihl velkou a kvalitní přípravu obou předních týmů. Bylo patrné, že jde opravdu o hodně. Díky této přípravě se již před turnajem dala očekávat bitva až do samého konce, což se nakonec potvrdilo, ale v určitý moment turnaje mohlo být vše úplně jinak. První kolo probíhalo dle papírových předpokladů. Vedení se ujala Olomouc o pouhé tři údery před Tempem a s minimálním rozdílem se šlo do kola druhého. Uprostřed druhého kola ale Tempo začalo vyraznějí ztrácet a nevypadalo to vůbec dobře. V určitý moment se podařilo Olomouci vytvořit náskok už 10-12 úderů a zdálo se, že naši už nedokáží zareagovat. Nicméně Olomouc na technické pasáži začala výrazně chybovat a Tempo dokázalo téměř celý náskok Olomouce smazat a rozdíl po dvou kolech byl pouhé dva údery. Kolo třetí se zase oba týmy mezi sebou přetahovaly o vedení, aby nakonec toto kolo skončilo nerozhodně a bylo jasné, že v posledním kole se strhne nemilosrdná mela. V tyto momenty nerozhoduje příliš kvalita jednotlivých hráčů, ale především semknutost a spolupráce hráčů na hřišti, je třeba dostat celý tým do maximálního laufu a hrát, jak my minigolfisté říkáme v "transu". Tomu týmu, kterému se to povede lépe a v "transu" se udrží déle, většinou vyhrává. Naši "bývalí výletníci" tento moment zvládli opravdu náramně. Olomouc se dá říci doslova přejeli, vytvořili nový rekord hriště s úžasným průměrem 20,66 a dokráčeli pro třetí vítězství v řadě. Za celý klub našemu "A" týmu děkuji, jelikož momentálně reprezentují naše barvy přesně tak, jak se má. A ať dopadne bitva o titul jakkoli, již teď vím, že letos udělali opravdu maximum. Věřím, že se vše povede dotáhnout do vítězného konce, bude to ještě velmi těžká a složitá cesta. Olomouc se jen tak nevzdá. Každopádně je ale jedno jasné, teď už je vše v našich rukách. Budeme si přát, aby naši hráči v Olomouci, kde bude poslední kolo před MČR udělali zřejmě ten nejdůležitější krok a přiblížili se našemu osmému titulu.
Skvělý indviduální výkon předvedli Zdeněk Majkus a především Radovan Struhár. Ačkoli Zdeněk porazil Radovana v rozstřelu o vítězství v turnaji, když zahráli shodných 82 úderů, troufám si říci, že je to pro Rada jeden z nejlepších odehraných turnajů v barvách Tempa a nás moc těší, že potvrzuje potenciál, kvůli kterému jsme si ho do Tempa vybrali. Sice to nějakou dobu trvalo, ale mnohem důležitější je, že to přišlo. My mu budeme i nadále přát skvělé výkony, které potáhnou "A" tým k dalším vítězným turnajům.
A ano. Na závěr. YES, WE'RE BACK :-)

 

Celkové výsledky on-line zde: https://www.minigolfpraha.cz/GP/result.htm

 

autor: MJ