Po pěti letech máme titul mistrů zpět!

28.07.2018 07:55

Podařilo se nám to!
Před začátkem sezóny a prvním odehraném kole by na náš tým nikdo nejspíše nevsadil ani zlámanou grešli. Slabý výkon v Brně a dělené 3-4. místo, to byla naše pozice. Tým měl obrovské výkonností i organizační problémy a nic příliš nenasvědčovalo tomu, že se dá vůbec alespoň vzdáleně uvažovat o titulu. V zimní přestávce se ale něco stalo. Naše áčko mělo opravdu vážně o čem přemýšlet, protože takovéto výkony už byly opravdu neúnosné a jak se později ukázalo jejich "přemýšlení" padlo na úrodnou půdu.
První turnaj na Oáze byl z našeho pohledu proveden na výbornou. Skvělá příprava, nic se nepodcenilo a turnaj z pohledu hráčů odehrán velmi dobře. Ztracené sebevědomí bylo nalezeno zpět. Přesto si všichni ostatní spíše mysleli, že jsme využili pouze pražského prostředí, slabší přípravy Olomouce a na příštím turnaji v Holešově už bude vše "jak má být", tedy, že si Olomouc své zaváhání vezme k srdci a k ničemu už nás nepustí. Jenomže, v Holešově naši předvedli bojovný výkon a Olomouc přehráli znovu. V ten moment bylo jasné, že v táboře Olomouce už se mobilizují jednotky na maximum a všem bylo jasné, že vítězství z Oázy nebyl jen chvilkový výstřelek, ale že se s námi musí opravdu vážně počítat. V Radotíně proběhl zřejmě nejkvalitnější turnaj sezóny, kde to byl boj od počátku do konce. Olomouc nehrála vůbec špatně, ale na naši rozjetou lokomotivu už to nestačilo, převálcovala vše, co potkala. Proběhlo tak zřejmě nejdůležitější vítězství sezóny.
Další a předposlední kolo hrála Olomouc doma. Byla to její poslední šance, jak ještě bojovat o titul. Bylo ale znát, že nervozita už cloumá oběma tábory, ale Olomoucí přeci jen více. Pro naše hráče bylo obtížné udělat největší krok k titulu, nicméně se jim to podařilo a bylo téměř jasné, že MČR v Rakovníku již bude v podstatě formalitou. Našim hráčům stačilo 3. místo k celkovému vítězství. Vzhledem k tomu, že ostatní týmy nejely v nejsilnějších možných sestavách, bylo tomu opravdu tak. Naši hráči skončili na 2. místě a mohli jsme slavit náš celkově osmý titul!

Náš tým tento rok prokázal, že když se změní přístup celého týmu, zapracuje se na organizaci a táhne se za jeden provaz, je možné se dostat i ze situace, ve které vše vypadá nemožně a ztraceně, tak tomu opravdu bylo, nicméně naši hráči se z tohoto stavu dokázali vymanit.¨ O to více si zaslouží uznání už v kontextu, že z důvodu dočasného uzavření našeho areálu si veškeré náklady na letošní rok hradili z vlastní kapsy. Nikdo z týmu neodpadl, všichni se přizpůsobili a ještě dokázali zvítězit. Opravdu skvělý počin.

Velké poděkování patří celému týmu, všem kaučům i ostatním, kteří se na tomto skvělém výsledku podíleli. Našim hráčům přejeme mnoho úspěchů na Minigolf Champions League, která se uskuteční počátkem října v portugalském Portu.
Yes, We're Back! A už i s titulem.

 

autor: MJ