Pražské Tempo opět vítězné

24.04.2014 08:56

(reportáž z 1.Grand Prix a druhého kola 3D Extraligy 2013/2014, Tempo Praha)
Po zimní přestávce se druhý díl extraligové minigolfové soutěže začal psát na hřišti Sportovního klubu Tempo Praha, čímž zde byla zahájila jarní část ročníku 2013/2014 3D extraligy smíšených družstev. Vzhledem ke známým vrtochům aprílového počasí, nebylo do poslední chvíle zřejmé, zda se k nástrahám betonových drah, na kterém se turnaj konal, nepřidá i faktor nepříznivého počasí v podobě větru či deště. Předpověď ale dávala jistou naději, že by se turnaj mohl odehrát, na tuto roční dobu, za korektních podmínek. Oba týmy ze špičky tabulky, GC 85 Rakovník i MGC Olomouc, i tak nechtěly ponechat nic náhodě a zavítaly do místa konání tohoto extraligového turnaje o víkend i dva dříve, aby se poctivě připravily na druhé extraligové kolo. Rozhodně tak chtěly co nejvíce smazat určitou výhodu domácího prostředí úřadujícího mistra. A jelikož ani domácí tým nezahálel a poctivě trénoval, dal se očekávat mezi těmito třemi soky, souboj na ostří nože. V neděli ráno pak kompletních sedm týmů rozehrálo první, z plánovaných tří okruhů, které se nejlépe vydařilo právě domácímu týmu. Hned v úvodu zahrálo Tempo nejlepší okruh z celého dne (133 úderů), čímž se usadilo na prvním místě, jelikož vicemistr MGC Olomouc na něj ztratil devět úderů. Průběžnou třetí příčku pro sebe vybojoval MGC 90´Brno, který zahrál 158 úderů. Jen dva údery zpět zaostal 1. DGC Bystřice pod Hostýnem a další dva údery za ním byl na podzim druhý GC 85 Rakovník. Hráči MGC Jedovnice zahráli až šestý nejlepší výsledek, 1. MGC Děkanka Praha pak úplně nejhorší a proto oba celky průběžnou tabulku uzavíraly. I druhý okruh se nejlépe vydařil domácím minigolfistům, kteří si upevnili své vedení před MGC Olomouc, který tak na ně po dvou okruzích ztrácel již 16 úderů. Opět výborně zahrál MGC 90´Brno, jenž zvýšil svůj náskok na nevýrazné rakovnické hráče už na sedm úderů. Navíc na rakovnické začala zle dotírat Bystřice (- 3 údery) a také Děkanka (- 7 úderů). Hráčům MGC Jedovnice pražský beton vyloženě neseděl a tak zůstávali sedět na poslední pozici.
I když se turnaje zúčastnilo „jen“ 81 hráčů, spád hry nebyl nijak závratný a během dvou okruhů nabral zpoždění cca 30 minut. Ve třetím okruhu navíc hráče dvakrát ze hřiště vyhnalo pár hromů a drobná přeháňka, ale vzhledem k příjemné jarní teplotě, dráhy rychle usychaly a regulérnost turnaje nebyla narušena.
Do třetího okruhu šlo pražské Tempo s vědomím, že pokud neudělá nějakou fatální chybu, druhé vítězství v tomto ročníku mu nemůže uniknout. A to se opravdu nestalo. Také díky skvělému výkonu Zdeňka Majkuse, který se s novou rolí jedničky týmu, vypořádal přímo skvěle a příkladně tak táhl svůj tým za vysněným vítězstvím. Proslýchá se, že tímto vítězstvím Tempo prolomilo nepříznivou domácí bilanci na betonovém hřišti, když snad poprvé, co bylo mg hřiště v roce 1999 postaveno, dokázalo vyhrát. A stačil jim k tomu v tomto závěrečném okruhu jen druhý nejlepší výkon. A kdože zahrál ten nejlepší okruh? Myslíte si, že to byl MGC Olomouc, který chtěl finišem ještě domácí trošku potrápit? Nikoliv, přátelé. Hanáci i v posledním okruhu zahráli o jeden úder hůř než Tempo, a tak na lepší, než na druhé místo, nemohli pomýšlet. To GC 85 Rakovník zavelel do útoku a „vytočil“ skvělé kolo s průměrem 26,8 úderu na hráče. Tímto super kolem (jen o úder horším, než výkon tempáků v úvodním okruhu) nejen že smazal svou ztrátu na třetí MGC 90´Brno, ale ještě jej i výrazně předskočil. A to o plných 9 úderů, přičemž od stříbrného stupínku je dělilo jen šest úderů. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby se rakovničtí probudili alespoň o jeden okruh dříve… Brněnská devadesátka tak přišla o jeden bodík na víc, se kterým už tak trošku počítala, jelikož ani poslední okruh nezahrála nijak katastrofálně. Na rakovnický „Šinkanzen“ byla ale krátká. O páté místo se pak rozhořel dramatický boj mezi 1.DGC Bystřice pod Hostýnem a pražskou Děkankou. Ta zahrála svůj nejlepší výkon, bohužel jí na páté místo scházel jeden jediný úder. MGC Jedovnice ani v závěrečném okruhu nepřekročil svůj stín a zůstal poslední. Jarní část sezóny nyní nabere rychlý spád, jelikož třetí kolo se odehraje již za necelých 14 dní, a to na hřišti MGC 90´Brno a za dalších 14 dní na to se minigolfová špička sejde na hřišti klubu 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Uvidíme, komu bude tento kvapík vyhovovat nejlépe…

 

autor článku Vózr