Vítězství "Béčka" i na domácí půdě

18.05.2015 13:25

(krátká reportáž z 2.Bohemia Tour a 4.kola 1.ligy 2014/2015, Tempo Praha)
Stylem start-cíl ovládl "B" tým minigolfový turnaj na Bohemia tour v domácím prostředí a opět se výrazně přiblížil svému cíli, vítězství v 1. lize smíšených družstev a postupu do nejvyšší tuzemské soutěže 3D Extraligy. Domácí tým se ujal vedení hned po prvním okruhu před svým největším konkurentem na postup, pražskou Děkankou, i když jen o pouhý úder. Šest úderů zpět pak zaostal klub z Františkových lázní.
I ve druhém okruhu zahráli nejlépe domácí a zvýšili na čele svůj náskok už na deset úderů. Děkanka mírně ztratila a tak se na ní úderově františkolázenští minigolfisté dotáhli. Na dalších místech o body bojovali hráči DG Fortuna Radotín, MGC Plzeň a TJ Seba Tanvald. Ve třetím okruhu pak nejlépe zahrál tým SKDG Františkovy Lázně, ale z náskoku domácího celku ubral jen dva údery a tak se z plného bodového zisku a upevnění si prvního místa v průběžné prvoligové tabulce mohl radovat „B“ tým SK Tempo Praha. Třetí místo tak připadlo pražské Děkance. Se značným odstupem na čtvrtém místě skončil další pražský celek DG Fortuna Radotín, jen dva údery za ním MGC Plzeň a poslední místo patřilo TJ Seba Tanvald.
V celkové tabulce dává pětibodový náskok "B" týmu Tempa docela slušnou výchozí pozici před posledním turnajem na přeboru Čech v Hradci Králové, kde se v červnu uskuteční finále 1. ligy. Sem se už, bohužel, nepodívají celky TJ Seba Tanvald a DG Fortuna Radotín, kteří sestupují do 2.ligy.
V rámci BT Tempo se hrálo i další kolo ženské ligy za účasti našich žen, které si již v předstihu zajistily postup do extraligy. Pokud tedy vše vyjde podle předpokladů, bude mít náš klub zastoupení v sezóně 2015/2016  v nejvyšší soutěži opravdu bohaté. "A" i "B" tým smíšených družstev, "A" tým seniorské ligy a ženské družstvo.

 

-JVTP-